Lac incolor pentru lemn

Societatea noastră vă poate oferi un lac ignifug incolor pentru lemn, foarte rezistent la foc:

Set de 15 kg (soluţie A + B) 

Vă prezentăm alăturat datele tehnice ale lacului ignifug incolor pentru lemn, foarte rezistent la foc:

Compoziţia chimică

IGNILEMN OC 96 este un sistem de termoprotecţie al lemnului pentru interior şi exterior, pe bază de: diamoniu, fosfat de amoniu, săruri de amoniu, uree, derivaţi din uree, parafină liniară policolorată, etc.

Descriere

IGNILEM OC 96 este un ignifugant performant, avizat de Inspectoratul General al Corpului de Pompieri Militari Bucureşti, este agrementat de Laboratorul Central – Bucureşti şi are acordul Comisiei de Agrement Tehnic în Construcţii din cadrul M.L.P.A.T. IGNILEM OC 96 este un produs nou împotriva focului, apreciat cu medalia de argint la Salonul Mondial de Inovaţii şi Noi Tehnologii Brussels Eureka 97. IGNILEM OC 96 este alcătuit din doi componenţi: soluţia A şi soluţia B, care se aplică în straturi succesive pe orice suprafaţă din lemn, la interior şi exterior.

Proprietăţi

Sistemul de termoprotecţie IGNILEM OC 96 este neinflamabil. Se încadrează în clasa de inflamabilitate C0, conform NP 118 – 99. IGNILEM OC 96 este fabricat din materii prime pure, nu conţine rebuturi toxice sau deşeuri industriale. Este un produs ecologic, care se încadrează în prevederile Legii Mediului 137 / 1995. IGNILEM OC 96 îngreunează aprinderea, reduce viteza de ardere şi propagare a flăcărilor, protejează suprafeţele lemnoase împotriva acţiunii distructive a mediului, a mucegaiului, a insectelor, etc.; creşte rezistenţa generală la degradare a lemnului, asigură conservarea aspectului natural al lemnului, are un aspect plăcut lucios. IGNILEM OC 96 transformă clasa de combustie a lemnului de la C4 (materiale uşor inflamabile) la C2 (materiale greu inflamabile).

Domeniul de utilizare

IGNILEM OC 96 se utilizează pentru protecţia suprafeţelor din lemn împotriva focului, mucegaiului, insectelor, etc.

  • construcţii realizate din lemn;
  • poduri;
  • sarpante;
  • lambriuri;
  • tâmplării.

Suprafaţa lemnoasă de ignifugat trebuie să fie uscată şi curăţată în prealabil de noroi, praf, produse ale altor ignifugări sau vopsitorii. Chituirea suprafeţelor se face înainte de aplicarea straturilor de ignifugant. Umiditatea lemnului nu trebuie să depăşească 13%.

Temperatura minimă de lucru şi depozitare: a nu se lucra şi depozita sub temperatura de min.+5°C.

Modul de aplicare

Cei doi componenţi ai produsului IGNILEM OC 96 (soluţia A şi soluţia B) sunt livraţi în recipienţi metalici diferiţi, într-o proporţie bine stabilită. Soluţia A şi soluţia B nu se amestecă între ele, ci se aplică separat după ce se omogenizează bine fiecare înainte de întrebuinţare. Aplicarea sistemului de termoprotecţie IGNILEM OC 96 pe suprafeţele de lemn, se poate face cu pensula, rola sau prin pulverizare. IGNILEM OC 96 se aplică în straturi succesive, la intervale de 24 de ore între straturi. Soluţia A se aplică nediluată în 2 – 3 straturi (în funcţie de esenţa suprafeţei suport şi gradul de absorbţie al acesteia), după care se aplică soluţia B nediluată în minim 2 straturi până se obţine o peliculă lucioasă etanşă.

 

Consum
Pentru suprafeţe foarte absorbante (lemn de brad) soluţia A: cca. 700 gr/mp şi soluţia B: cca. 300 gr/mp.

Mărimi recipienţi

Set de 15 Kg. (soluţia A – 10,5 kg şi soluţia B – 4,5 kg).

Garanţii

În condiţiile aplicării produsului de ignifugare IGNILEM OC 96 de către o firmă autorizată în ignifugări, în conformitate cu instrucţiunile de lucru şi respectarea consumului specific menţionat, produsul are o eficacitate a lucrărilor de ignifugare de 5 (cinci) ani pentru lucrările din interiorul construcţiilor şi de 3 (trei) ani pentru lucrările din exteriorul acestora.

Specificaţii tehnice

Soluţie apoasă A

Caracteristici Valori admise Analize
Aspect Lichid transparent Lichid transparent
Culoare Incolor sau slab gălbui Incolor
Densitate la 25°C gr/cm3 1,13 – 1,135 1,135
Substanţa uscată (%) Min.20 24
Timp de uscare (h) 24 24
Consum specific gr/mp 700 700

Soluţie apoasă B

Caracteristici Valori admise Analize
Aspect Lichid transparent Lichid transparent
Culoare Galben – brun Galben – brun
Densitate la 25°C gr/cm3 0,95 – 0,98 0,96
Substanţa uscată (%) 48 – 51 49,5
Timp de uscare (h) 24 – 40 28 – 30
Timp de scurgere prin cupa de 4mm/sec 38 – 45 42
Consum specific gr/mp 300 300
Clasa de combustibilitate asigurată după ignifugarea cu cele două soluţii C2 C2


Informatii utile

Contact

  • > Str. Saliste nr. 14-16
  • > office@mar-ina.ro
  • > 0236-319417

Mar-ina © 2013. Toate drepturile rezervate

Realizat de Active Design