Titlul proiectului:

Dezvoltarea firmei MAR-INA-PRODPREST SRL prin investiții în inovare” COD SMIS 121773

                     Denumirea beneficiarului:

              S.C. MAR-INA-PRODPREST S.R.L

Scopul proiectului

Prin realizarea investiției inițiale cu toate componentele acesteia (activități de achiziții, angajare, inovare, internaționalizare, certificare, protecție a mediului și egalitate de șanse) societatea MAR-INA-PRODPREST SRL a fructificat oportunitățile existente pe piața urmărind creșterea volumului de produse de mobilier pentru birouri și magazine în cadrul firmei prin producția unor noi produse, cu ajutorul echipamentelor achiziționate.

 

Obiectivul general al proiectului „DEZVOLTAREA FIRMEI MAR-INA-PRODPREST SRL PRIN INVESTIȚII ÎN INOVARE” a fost îmbunatățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii firmei MAR-INA-PRODPREST SRL. Obiectivul a fost atins prin diversificarea activității firmei, prin realizarea unor noi categorii de produse de mobilier ca urmare a desfășurării activităților propuse prin proiect. Noua categorie de mobilier, ca urmare a procesului inovativ: banchete metalice cu design specific, scaune metalice cu design specific,  tejghele cu design specific, vitrine de prezentare, rafturi modulare, dulapuri modulare, fișete modulare, vestiare modulare, mese cu design specific, cărucioare pentru restaurante.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

  1. inovare de proces și produs în cadrul firmei dată de achiziționarea a 2 echipamente tehnologice performante, 2 software-uri inovative, unui sistem iluminare led, unui sistem fotovoltaic participarea la 1 târg internațional, 1 sistem de management al calității ISO 9001 recertificat și 1 certificare de proces obținută.
  2. creșterea numărului mediu de angajați cu 1 loc de muncă dintr-o categorie defavorizată
  3. diversificarea activității firmei prin fabricarea unei noi categorii de produse noi în domeniul fabricării mobilei (cod caen rev. 2 - 3101)

Impactul investiției la nivelul localității/regiunii: Dezvoltarea societății prin diversificarea activității , prin realizarea unor noi categorii de produse de mobilier ce duce la îmbunătăţirea competitivităţii economiei regionale, prin stimularea sectoarelor de producție, cu valoare adăugată mare și stimularea antreprenoriatului prin accesul la finanţare în mediul urban la nivelul Regiunii de dezvoltare Sud-Est.     

              Rezultate realizate: 1 investiție inițială (diversificarea activității firmei) realizată prin: 2 echipamente tehnologice inovative și performante recepționate și puse în funcțiune, 2 soft-uri de producție recepționate și funcționale, un sistem iluminat eficient instalat, un sistem fotovoltaic funcțional, participarea la 1 târg internațional, 1 sistem de management al calității ISO 9001 recertificat și 1 certificare de proces obținută.

     

         Data de începere a proiectului: 01.01.2018

   Data de finalizare a proiectului: 31.05.2021

 

Date de contact: Pentru detalii suplimentare vă stăm la dispoziţie la sediul social al firmei sau la tel. 0743147275, e-mail proiectmarinaprod@gmail.com, persoană de contact Iulian-Odi Pal.Descrierea companiei si produselor

 

SC Mar-ina Prodprest SRL este o companie romaneasca cu capital privat, care si-a inceput activitatea in 1994, ajungand printre primele 10 companii in clasamentul judetean al Intreprinderilor Mici si Mijlocii si printre primele 7 firme pe piata PSI din Romania.
Activitatile principale ale firmei sunt: producerea si comercializarea de echipamente si accesorii PSI, prelucrarea la rece a metalelor si confectiilor metalice, producand peste 200 de tipuri de produse pentru piata interna si externa.

 

In domeniul PSI: cutii de hidrant de diferite dimensiuni, lazi de nisip, pichete fixe si mobile, conform legislatiei in vigoare;

Prelucrarea la rece a metalelor si confectii metalice din tabla cu grosimea cuprinsa intre 0,4 si 4 mm.: cutii de diferite tipuri si dimensiuni ( postale, electrice, pentru gaze, speciale pentru arme si munitie), dulapuri pentru automatizari si cusetate, vestiare cu 1, 2 si 3 usi, fisete, rafturi metalice cu polite de diferite dimensiuni, diferite tipuri de carucioare de transport, mobilier metalic etc.

 

De asemenea, SC Mar-ina Prodprest SRL ofera servicii si consultanta in domeniul PSI: verificat si incarcat stingatoare, ignifugare cladiri, proiectare si instalare sisteme de avertizare si stingere a incendiilor, comercializarea întregii game de produse pentru stins incendii, hidranţi şi accesorii, lacuri şi vopsele pentru termoprotecţie şi ignifugare, echipamente de protecţie individuală, lucrari de lemn, torcretare.
Know how-ul echipei manageriale, a partenerilor si a echipei tehnice este bazat pe o experienta de peste 19 ani in domeniu. Succesul nostru vine din inalta calitate a produselor noastre, din satisfactia cerintelor consumatorilor si din serviciul nostru permanent orientat catre client.

 

SC Mar-ina Prodprest SRL opereaza cu Sistemul de Management al Calitatii ISO 9001:2001, Sistemul de Management al Mediului ISO 14001:2005, Sistemul Management al Sanatatii si Sigurantei Ocupationale OHSAS 18001:2008, obtinand si alte certificate si atestate in domeniul sau de activitate si fiind agreata de Autoritatea Navala Romana.
 

Situatia economico-financiara a companiei


Compania noastra are, de asemenea, o solida baza materiala si tehnologica, formata din terenuri, cladiri si utilaje de ultima generatie. Astfel, are in proprietate aproximativ 40000 mp teren neconstruit si 9500 mp suprafata construita, doua linii automate de vopsire in camp electrostatic cu o produvctivitate de 350 000 mp/an, linie de prelucrari metalice cu utilaje CNC, precum si alte utilaje moderne.

Desi contextul international nu a fost favorabil datorita crizei economico-financiare mondiale, SC Mar-ina Prodprest SRL a inregistrat cresteri ale cifrei de afaceri.

 

Vanzari – Marketing

 

In prezent, compania colaboreaza cu peste 1000 de clienti si furnizori din Romania si Europa – Germania, Austria, Franta, Italia, Belgia, Olanda, Polonia, Cehia, Ungaria si din anul 2000 avem relatii de parteneriat cu companii din Asia.

Datorita bunelor relatii de parteneriat, ne-am asigurat o prezenta foarte buna in piata de profil, iar calitatea produselor si serviciilor noastre au dus la repetabilitatea vanzarilor. De asemenea, politica de pret abordata ne-a creat un avantaj in fata concurentei. Ca si strategie de piata, am abordat politica mixului de marketing, cei 4 P, rezultatul fiind cresterea constanta a vanzarilor.

Prin natura produselor si serviciilor noastre ne adresam tuturor segmentelor de piata: clienti persoane fizice si juridice din mediul public si privat, acoperind toate domeniile de activitate. Datorita profesionalismului echipei tehnice si de vanzari si marketing, portofoliul nostru de clienti este in continua extindere numerica si geografica, vizand permanent noi piete tinta.
Experienta acumulata in timp, ca si contractele incheiate cu companii din intreaga Romanie si strainatate, ne recomanda ca un partener puternic si de incredere.

 

Strategia afacerii si obiective


Datorita cadrului legislativ romanesc si european actual care ne avantajeaza, consideram ca trendul economico-financiar al firmei in domeniul PSI este crescator.
Drept urmare, obiectivele noastre pe termen mediu si lung sunt realizarea de investitii pentru extinderea afacerii marind capacitatea de productie si optimizand astfel raportul dintre cerere si oferta, diversificarea gamei de produse pentru acoperirea breselor din piata de profil si cucerirea de piete noi in tara si Europa .

Ca si strategie de marketing pentru indeplinirea acestor tinte vom continua aplicarea mix-ului de marketing, insistand pe cresterea rentabilitatii – ceea ce ar imbunatati politica noastra de pret, implementarea de noi metode de promovare a companiei si produselor si utilizarea de canale suplimentare de distributie, care au ca efect cresterea vanzarilor.

Ca si consecinta a aplicarii acestor strategii este cresterea cotei de piata si castigarea unei pozitii superioare pe piata de profil fata de cea prezenta.


Informatii utile

Contact

  • > Str. Saliste nr. 14-16
  • > office@mar-ina.ro
  • > 0236-319417

Mar-ina © 2013. Toate drepturile rezervate

Realizat de Active Design